Całkowicie za darmo
Ogromny wybór kategorii
Same najlepsze blogi

Kuchnia świata

Pudding z czarnego ryżu
Jednym z moich sposobów na radzenie sobie z zimą i małą ilością słońca jest przygotowywanie pysznych i zdrowych, egzotycznie pachnących potraw. Po składniki wybieram się zazwyczaj w weekend na jeden z targów w Oslo i wyszukuję coś nowego do spróbowania. Odkryciem ostatnich zakupów jest czarny ryż. Czarny ryż (określany także [...]
pt, Lut 24, 2017
Source: http://przepisyzpodrozy.pl
brownie
Pierwsze w życiu brownie zrobiłam w listopadzie, jednak nie dodawałam tamtego przepisu. Dzisiejszy powstał na bazie tamtego, który skomponowałam z kilku różnych. Wtedy też trochę bardziej mi smakowało. Myślę jednak, że to za sprawą ściśniętego żołądka, bo nawet niewielkie ilości takiej super słodyczy kosztują mnie okropną zgagą. Już nawet kilka [...]
pt, Lut 24, 2017
Source: http://www.kesycodziennosci.pl
Mandazi, czyli kenijski i tanzański przysmak śniadaniowy to coś pomiędzy znanymi nam pączkami, donutami i racuchami. W Afryce serwuje się ja na śniadanie, ale z powodzeniem możemy podać je na deser. Po raz pierwszy usłyszałam o nich od mojego szwagra, który właśnie z tamtych rejonów świata podchodzi i wypróbowałam już [...]
czw, Lut 16, 2017
Source: hello-morning
Placki z fasoli Wracamy do naszego blogowania po dłuższej przerwie. Dziś prezentujemy Wam placki z fasoli z suszonymi pomidorami w towarzystwie sosu pomidorowego z czarny i oliwkami i kurczaka. Do smażenia wykorzystaliśmy ciekawy i bardzo dobry produkt Rama Smaż jak szef kuchni. Wraz z innymi blogerami zostaliśmy zaproszeni do akcji „Podejmij [...]
czw, Lut 16, 2017
Source: paszczakgotuje.pl
Domyślam się, że u Was też za oknem zima na całego, więc mogę śmiało dodawać rozgrzewające przepisy. Kuchnia meksykańska słynie ze swojego bogactwa smaków i aromatów, dlatego jak najbardziej ten przepis umili Wam jeszcze zimowy wieczór. Jest on bardzo prosty, a jedyną wymagającą czynnością jest wymieszanie przypraw i pokrojenie składników, [...]
sob, Lut 11, 2017
Source: the-student-cookbook.blogspot.com
Mineola, tangerynka, tangelo
Odmiana cytrusa, który jest połączeniem mandarynki i grejpfruta. Owoc ma wielkość, kształt i kolor dużej mandarynki z wydłużoną końcówką, ma soczysty, słodko-kwaśny smak. Owoce można spożywać bez żadnego przygotowania (wystarczy obrać jak każdy cytrus) w sałatkach owocowych, deserach, można również wykorzystać w przetworach (np. dżemie, soku, konfiturach). Cząstki owocu łatwo [...]
sob, Sty 14, 2017
Source: http://blog.wojnanasmaki.pl
127-sos-slodko-kwasny-v1
Sos słodko-kwaśny to klasyka sosów ze słoika, nie ma chyba domu, w którym od czasu do czasu nie pojawiałby się na stole jako towarzystwo do podsmażonej piersi z kurczaka i ryżu. Szybki i smaczny obiad z gwarancją sukcesu – nic dziwnego, że jest tak popularny. Zamiast jednak sięgać po [...]
pt, Sty 06, 2017
Source: jestpysznie.pl
Kochani, ostatnio nie mam czasu na bloga ale po zrobieniu tego obiadu wiedziałam że muszę Wam opowiedzieć jak było pysznie ! Przepis znalazłam na stronie Kwestia smaku i lekko go zmodyfikowałam. Obiad był genialny a upał na dworze 35 stopni 🙂 Niestety w taką pogodę nie mam apetytu a tego [...]
śr, Lip 08, 2015
Source: http://myszkagotuje.blogspot.com