Całkowicie za darmo
Ogromny wybór kategorii
Same najlepsze blogi

Wegetarianizm i weganizm

W odróżnieniu od „nowoświatowego” pomidora, bohaterka dzisiejszego felietonu już w starożytności była znana i ochoczo uprawiana. Uważa się, że pierwszymi, którzy wyhodowali jadalną odmianę cebuli byli dawni mieszkańcy terenów dzisiejszego bliskiego wschodu i Azji Środkowej, a działo się to jakieś pięć tysięcy lat temu. Wieści o niepowtarzalnych walorach smakowych i [...]
pon, Lip 24, 2017
Source: pysznewege.com
Ze wszech miar uwielbiam te wspaniałe grzyby i to nie tylko z tego powodu, że doskonale imitują schabowe. Boczniaki stanowią w kuchni rewelacyjny i wszechstronny składnik, z którego wyczarujesz wiele interesujących dań. Zdaję sobie sprawę, że w internecie przepisów na panierowane boczniaki co niemiara, jednak pozwól że i ja zaproponuję [...]
śr, Cze 28, 2017
Source: roslinnagotuje.blogspot.com
Składniki:pęczak (1/3 szklanki)bulgur (1/3 szklanki)zielona soczewica (1/3 szklanki)marchewka (1 szt.)pietruszka (1 szt.)seler (1/2 szt.)por (1/4 szt.)puszka pomidorów (1 szt.)woda sólCzas przygotowania: 40 min.Liczba porcji: 4Przygotowanie:Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Kroimy pora w cienkie paski. Pokrojone warzywa wsypujemy do garnka, dolewamy odrobinę wody, solimy i dusimy [...]
czw, Kwi 20, 2017
Source: weganka-gotuje.blogspot.com
Dynia to jedno z moich ulubionych warzyw. Mam poważną uprawę własnych 😉 a jak trzeba dokupuje. Jesienią warto zrobić zapas, dynia świetnie się przechowuje, nie potrzebuje żadnych specjalnych warunków (sucho i buziak raz na tydzień 😉 wytrzymuje aż do wiosny. W tym roku moją ostatnią zużyłam w maju! Dynia nadaje [...]
czw, Wrz 15, 2016
Source: http://zielenina.blogspot.com