Całkowicie za darmo
Ogromny wybór kategorii
Same najlepsze blogi

Wegetarianizm i weganizm

Tytuł mówi sam za siebie, nie uważasz? Przepis pochodzi z niemieckojęzycznej książki „Vegan für Faule” - w dosłownym tłumaczeniu - weganizm dla leniwych, w którym zdecydowanie się odnajduję, dlatego chętnie zaglądam do tego zbioru kulinarnych rozmaitości. To fondue zamierzałam przygotować już od pewnego czasu i teraz nic i nikt mnie [...]
wt, Maj 23, 2017
Source: roslinnagotuje.blogspot.com
Składniki: 500 g mąki żytniej typ 720, 450 ml ciepłej (nie gorącej!) wody, 170 g zakwasu (przepis tutaj —> KLIK), pół łyżeczki soli morskiej, 2 płaskie łyżki czarnuszki, 3 łyżki siemienia lnianego, pół łyżki oleju kokosowego, 3 łyżki otrębów żytnich. Mąkę, sól, wodę i zakwas mieszamy dokładnie drewnianą łyżką (Jeśli chcemy odłożyć zakwas na kolejny wypiek, to na [...]
pt, Maj 19, 2017
Source: pysznewege.com
Składniki:pęczak (1/3 szklanki)bulgur (1/3 szklanki)zielona soczewica (1/3 szklanki)marchewka (1 szt.)pietruszka (1 szt.)seler (1/2 szt.)por (1/4 szt.)puszka pomidorów (1 szt.)woda sólCzas przygotowania: 40 min.Liczba porcji: 4Przygotowanie:Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Kroimy pora w cienkie paski. Pokrojone warzywa wsypujemy do garnka, dolewamy odrobinę wody, solimy i dusimy [...]
czw, Kwi 20, 2017
Source: weganka-gotuje.blogspot.com
Dynia to jedno z moich ulubionych warzyw. Mam poważną uprawę własnych 😉 a jak trzeba dokupuje. Jesienią warto zrobić zapas, dynia świetnie się przechowuje, nie potrzebuje żadnych specjalnych warunków (sucho i buziak raz na tydzień 😉 wytrzymuje aż do wiosny. W tym roku moją ostatnią zużyłam w maju! Dynia nadaje [...]
czw, Wrz 15, 2016
Source: http://zielenina.blogspot.com